Veletiny.cz
Veletiny.cz

Archiv aktualit

Sehraný tým místních 

dobrovolníků, většinou rodičů dětí zvládl na profesionální úrovni uspořádat za krásného počasí akci, která výrazně přesahuje rámec místního významu. Dle ohlasů samotných účastníků se tato akce určená dětem - "Pohádkový les 2016" velmi vydařila.

Je mi ctí poděkovat všem, kteří se přičinili o hladký průběh této již tradiční události. V neposlední řadě si velmi vážím spolupráce, a patří jim velké poděkování, sponzorům z řad místních podnikatelů, bez jejichž finanční pomoci by se akce jen těžko uspořádala v takovém stylu.

Děkuji firmám Perfekta Veletiny, Vzduchotechnika Podškubka, Stolářství Křivda, Čalounictví Švestka, Stolářství Bičan, Autodoprava Šimek-Janča, Klempířství Fray, Stolářství Graja.

Starosta našich Veletin Tomáš Trtek  


Krásný sobotní poslední 

dubnový den se nesl ve znamení tradičního zvyku - stavění máje. Také v naší obci tomu nebylo jinak. I přes zbytečné problémy, způsobené nepochopitelným činem - nařezáním nachystaného dvacetimetrového stromu smrku (viníci jsou známi), se podařilo tento zvyk dovést do zdárného konce. Letos se akce konala vůbec poprvé zcela pod patronátem obce Veletiny, a to z důvodu velmi malého zájmu osob k těmto událostem určených - ročníku 1998. Velmi děkuji všem, kteří se aktivně podíleli na veškerých přípravách této tradiční události. Stejně tak děkuji i Vám všem, kteří jste se zúčastnili předmájového večera. Tomáš Trtek, starosta našich Veletin     


Při sběru plastů a papíru,

prováděný technickými pracovníky každý poslední pátek v měsíci budou nakládány pouze řádně zavázané žluté a modré pytle. Žádný jiný nachystaný odpad nebude odvážen.


Letošní stavjání mája,

pokud to rozmary počasí dovolí, by mělo proběhnout v neděli 30.4. od 17.30 hodin. Na tuto tradiční událost jste všichni zváni chlapci a děvčaty z ročníku 1999, kteří zároveň žádají o pomoc všechny dobrovolníky z řad chlapců ročníků dřívějších, ale stejně tak i zkušené muže o odvoz mája, letos netradičně z drslavské Obory. Odjezd je plánován v pátek 28.4. úderem 15 hodiny od hospody. Technické záležitosti (nářadí) lze řešit s p. Pavlem Gálkem. Již předem velmi děkuji za Vaši součinnost a ochotu společně se podílet na udržování této tradiční události. Starosta našich Veletin Tomáš Trtek  

 


Ideální počasí provázelo

čtyřicítku příznivců turistiky, kteří si zpříjemnili sobotní odpoledne výšlapem po okolních katastrech Veletin. Zkušení matadoři p. Fr. Juračka a p. Fr. Slunečka připravili tentokrát trasu Veletiny - Bolehradica - Mistřice - Javorovec - Popovice Amfík - Veletiny, měřící bezmála 20 kilometrů. Příjemným potěšením byl fakt, že mezi účastníky bylo kromě místních také hodně přespolních, což svědčí o stoupajícím zájmu o toto, dalo by se říct sportovní odvětví. 


Ekokom Asekol Elektrowin
Slovácký deník Dobrý den s Kurýrem TV Slovácko
Svoz odpadu Modré pytle – papír
26.07.2024
Žluté pytle – plast
26.07.2024
Hlášení poruch Veřejné osvětlení
Místní rozhlas
Kalendáře Kulturní dům
Veřejná místa
Místní rozhlas Hlášení rozhlasu
Z fotogalerie Různé
SDH Veletiny
Interaktivní malovaná mapa Uherskohradišťsko
© Vydavatelství CBS
www.malovanemapy.cz
Povodňový plán obce Veletiny
Dolní Poolšaví
Zlínský kraj
Zlín
Databáze firem Evropské databanky
Obec Veletiny - obecní úřad - ekatalog.cz Městské, obecní úřady - ekatalog.cz
Ministerstvo pro místní rozvoj
Státní fond pro životní prostředí
Spolufinancováno EU
Ministerstvo životního prostředí
Evropský fond pro regionální rozvoj
Na kole i pěšky